Por si no lo sabíais, además de escalador, soy corredor de carreras de orientación (amateur claro) desde no hace mucho tiempo.
Me ha gustado tanto este deporte que pensé en hacer un mapa de la zona donde vivo. Que es la zona de Terrassa Norte, donde está el Parc Audiovisual, Club Egara y la zona del Petit Llac.
Así que, navegando por internet y preguntando, me descargué las herramientas necesarias y poco a poco fui aprendiendo, la cosa iba cogiendo forma.
La idea es organizar un día una carrera, pero aún me queda mucho para eso. Pero tenía material suficiente para hacer un entrenamiento, así que se lo pasé a Ricard para que lo gestionara con la UES (Unió Excursionista Sabadell), que es el club donde estoy.
Puede que no conozcas de que va esto de las carreras de orientación, así que dejo el enlace de la FCOC, que es la Federación Catalana de Cursas d'Orientació, y podrás navegar y aprender de que va todo esto:
Apto para todos los niveles, pues hay dos mapas para eleguir. En formato ROGAINE, que significa que tienes que coger tantas fitas como quieras y/o puedas en un tiempo determinado y en el orden que tú quieras. Además puedes hacerlo solo, en pareja, con amigos o en familia.
Así que si a alguien le apetece coger una brújula y pasarlo superbién, aquí abajo dejo toda la información.
https://ues.cat/blog/entrenament-rogaine-a-terrassa/
Us oferim un nou entrenament, en un mapa nou.
És a la zona Nord del Municipi de Terrassa a tocar de Matadepera, en la zona del petit llac, l’Egara i el Parc Audiovisual. La sortida i l’arribada és una font que hi ha al costat de l’entrada del Parc Audiovisual de Catalunya. Hi ha una petita zona d’aparcament allà mateix.
És un mapa cartografiat aquest mateix gener per José Manuel Cano a partir del mapa base de Mapant a escala 1/10000. Hi ha dues zones ben diferenciades: la zona Sud amb poc desnivell, pistes, camps de conreus, petites rieres, i zones habitades, i la zona Nord, amb més desnivell, boscos de diferent penetrabilitat, i molts corriols.
L’entrenament és en modalitat Rogaine:
- Rogaine llarg amb dues hores de temps límit i 26 fites pensat per experts i per gent que tingui ganes de realitzar un entrenament exigent.
- Rogaine curt amb una hora de temps límit i 22 fites amb el mapa a 1/7500. Entrenament apte per experts que no vulguin fer un entrenament tan llarg i també apte per iniciació
En una Rogaine es tracta d’assolir el màxim de punts en el temps establert. Cada fita té una puntuació diferent, de 3 a 10 punts. El número de la desena indica els punts de cada fita. Per exemple, la fita 45 dóna 4 punts i la fita 54 en donaria 5.
Si arribeu a meta amb més temps del que teniu per acabar la cursa, perdreu un punt per cada minut que passi de l’hora.
Hem posat cintes amb el número de control. Hi ha alguns llocs on no hem posat cintes perquè són llocs de molt de pas i hem pensat que ens les traurien aviat.
Podeu fer l’entrenament des de l’1 de febrer fins el 12 d’abril, a l’hora que vulgueu i el dia que vulgueu. No teniu excuses per no provar-ho.
No us oblideu el mòbil amb les bateries ben carregades.
Preu pels no socis i els soci@web: 3 €.
La participació és gratuïta pels socis de la UES.
Inscripcions obertes fins el 10 d’abril.
Utilitzarem l’app GPS Orienteering Run.
En els mapes estarà imprès el codi alfanumèric que permet utilitzar aquesta aplicació.
FUNCIONAMENT GPS ORIENTEERING RUN:
Per poder fer l’entrenament cal tenir baixada al mòbil l’app gratuïta GPS Orienteering Run amb la que controlarem l’entrenament. La podeu portar preparada des de casa.
Entreu a l’aplicació i poseu el vostre nom.
Cal entrar al menú de l’aplicació (tres puntets a la part de dalt dreta de la pantalla) i introduir els següents ajustaments:
– Interval de registre: 1 segon
– Distància de picar: 5 metres
– Inhabilitar inici automàtic.
A la resta de camps hi podeu posar el que vulgueu.
Per començar la cursa caldrà anar a la pantalla principal i apreteu la rodoneta verda amb un signe+ a baix a la dreta per descarregar la cursa. Un demanarà un codi alfanumèric de 8 dígits. Aquest codi està en el mapa.
En el triangle i amb l’app oberta i el codi alfanumèric introduït, heu de donar-li a START. Aleshores el mòbil pitarà i ja podeu començar.
Un cop arribeu a la fita el mòbil us sonarà. Si no voleu esperar podeu activar-ho manualment.
A la doble rodona cal tancar la vostra cursa indicant que ja heu arribat. Si voleu sortir a la classificació cal que pugeu el vostre resultat. A la mateixa aplicació podreu consultar la vostra classificació i comparar-la amb tots els participants que l’hagin volgut compartir.
Més informació a orientacio@ues